Samen creëren; YIN EN YANG.

Tja, daar zaten we dan met de vraag: hoe gaat ons logo eruitzien? Al snel kwamen de ideeën op tafel. We zagen allebei een ronde vorm voor ons. Sowieso iets met een berg en een dal vanwege onze naam: Landgoed Berg en Dal. Daarnaast wilden we de elementen erin verwerken waarmee we onze missie laten zien als Centrum voor Ontspanning en Bewustwording.

Toen dat duidelijk was besloten we om het ontwerpproces verder op ons af te laten komen. Gewoon, onze dagelijkse dingen doen en alle ingevingen opschrijven zodat we later weer om tafel konden brainstormen.
Het ontvouwde zich verder spontaan. De ideeën kwamen tijdens het werken, ontspannen, autorijden, fietsen, koken en strijken. Meestal zaten we op één lijn. Een enkele keer verschilden we van mening en dan lieten we het even los om het te laten bezinken. Vervolgens kwamen we elkaar tegemoet. Net zolang totdat we er allebei helemaal tevreden mee waren.

Toen de ideeën er eenmaal waren, gingen we allebei aan de slag om het logo vorm te geven. Marlies tekende onder andere een afdruk van ons huis en Maarten bewerkte deze schets vervolgens in een tekenprogramma op de laptop. Daarna was het zoeken naar de ‘juiste’ boom en een yin-yangteken dat wij naar onze zin aanpasten. En zo ontwierpen we zelf ons eigen logo.

Toen we klaar waren, hadden we een blij en trots gevoel. Ja, dit is wat we met ons logo willen vertellen. En geweldig dat we dit samen hebben gecreëerd.
Onze achterliggende gedachten over ons logo willen we graag met jou delen:
De ronde vorm: vertegenwoordigt de cirkel van het leven.
Het Yin Yang teken: door ons aanbod Ontspanning en Bewustwording ontstaat balans (yin-yang). Tevens is het een omgekeerde S, van onze achternaam Schurink.
Berg en Dal: in het yin-yangteken zie je een berg en een dal, symbolen voor de pieken en de dalen van het leven. Zonder pieken geen dalen. En zonder dalen is er geen groei en zijn er geen pieken.
De berg links-bovenin: ons huis dat op een heuvel staat. Een goed fundament maakt dat je een stevig huis kunt bouwen. Een goed fundament in jezelf zorgt dat je stabiel in het leven staat en dat jij je op een gezonde manier verder kunt ontwikkelen.
Het dal rechts-onderin: de (levens)boom staat voor het bos gelegen in het dal, het prachtige natuurgebied Het Leudal. De vogels laten zien dat jij het gevoel van vrijheid ervaart wanneer jij je vleugels uitslaat door je eigen pad te kiezen.
De kleur mosgroen: de kleur van de natuur.
De (achtergrond)kleur wit: van de rust en de ruimte die je bij ons vindt, letterlijk en figuurlijk.

Ons logo zit vol symboliek. Welk symbool van ons logo spreekt jou het meest aan?

Een ontspannen en liefdevolle groet
Maarten en Marlies