Handpanles

privé handpanles

De handpan met zijn magische klanken is voor het eerst bedacht en gebouwd in het jaar 2000. Leer ook spelen op dit prachtige instrument, voor beginners en gevorderden.

Heb je altijd al een handpan willen proberen maar heb je er geen? Dan ben je ook van harte welkom. Er zijn diverse handpannen aanwezig op de locatie.

Een uur privé handpanles kost € 40 voor één persoon, € 60 voor twee personen. 

Informatie over de handpan

De handpan is gebaseerd op de Hang, een slagwerkinstrument dat bestaat uit twee op elkaar geplaatste sferische schalen van staal. Het instrument hang werd ontworpen door Felix Rohner en Sabina Scharer van de Zwitserse firma PANart, een steel-drumfabrikant. De hang werd in het jaar 2000 geïntroduceerd in Bern, Zwitserland. Hang betekent hand in het dialect van Bern. Later gingen andere bouwers handpannen maken gebaseerd op de hang.

Een handpan wordt meestal met de handen bespeeld terwijl men het tussen de benen of op schoot plaatst. In het midden van het instrument is een basnoot (‘ding’ geheten) die omgeven wordt door zeven tot acht harmonische noten. Met verschillende hand- en vingertechnieken kan men hiermee een ritmische  melodie spelen.