Privé retraite Bewustwording

PROGRAMMA
PRIVÉ RETRAITE BEWUSTWORDING

De retraite dagen van bewustwording geven je diepere verbinding met jezelf. Wanneer je samen komt, krijg je een diepere verbinding zowel met jezelf als met de ander(en). Dit kan bijvoorbeeld zijn met je geliefde, familie, vrienden of collega’s.

Dankzij het verkennen van jouw innerlijke wereld kom je in contact met je eigen hulpbronnen en je eigen antwoorden. Pijn die gezien wil worden krijgt aandacht en wordt getransformeerd. Hierdoor ontstaat meer ruimte voor verbinding. Je zelfzelfvertrouwen, vreugde, creativiteit en stabiliteit nemen toe. Op fysiek vlak ervaar je meer rust, ruimte en ontspanning in je onder andere je ademhaling, spieren en bindweefsel. Dit komt ten goede aan je hele lichaam, geest en hart én het ondersteunt het proces van bewustwording.

Eenmaal weer terug in je privé- en werksituatie merk je dat er meer balans in je leven is en dat de sessies zelfs doorwerken.

Vanaf het moment dat je bij ons incheckt voor een privé retraite, ervaar je rust en ruimte. Je verblijft in het prachtige guesthouse van Landgoed Berg en Dal dat zich aan de rand van het ‘Leudal’, bevindt, een uniek beschermd natuurgebied.

Tijdens een meerdaagse retraite verblijf je 3 tot 7 dagen in het prachtige guesthouse van Landgoed Berg en Dal dat zich aan de rand van het ‘Leudal’ bevindt, een uniek beschermd natuurgebied. Je bent hier alleen of met je geliefde; familie; vrienden of collega’s (tot maximaal 4 personen). 

Wij geven jou ultieme rust, daarom verblijf je bij ons hele dagen en staat het guesthouse geheel tot jouw beschikking. Je deelt het guesthouse dus niet met vreemden.

Dus ben je toe aan onthaasten; minder stress of meer balans tussen privé en werk? Ben je herstellende van een burnout of andere klachten? Zoek je verbinding met jezelf, alleen of met anderen? Boek dan een privé retraite bij ons.

Een retraite Bewustwording bestaat uit:

 • Klanksessies
 • Yoga
 • Meditatie
 • Mindfulness
 • Bosbaden
 • Psychosociale hypnotherapie
 • Relatietherapie
 • Systemisch werk (familieopstelling)

Een privé retraite kan zowel preventief als helend werken en een juiste afstemming op jou als persoon staat bij ons centraal.  

Wanneer je een langere tijd verblijft ervaar je de kracht van herhaling. Hoe vaker een sessie herhaald wordt, des te dieper de werking.

Privé retraite bewustwording 3 dagen is inclusief:

 • Welkomstpakket.
 • Kennismakingsgesprek met thee en iets lekkers waarin jouw wensen ten aanzien van de sessies bewustwording en ontspanning worden besproken. 
 • Verblijf van 3 hele dagen in het guesthouse met twee overnachtingen. De sessies worden eveneens hier gegeven.
 • Bewustwording én ontspanning om tot een compleet resultaat te komen:
  • 3 ontspanningssessies van 75 minuten elk op maat. Ontspanning kan bestaan uit een klanksessie, meditatie, yoga, mindfulness of bosbaden.
  • 3 sessies bewustwording op maat, bestaande uit psychosociale hypnotherapie, of systemisch werk (familie opstelling). Tijd is afhankelijk van het aantal personen. 
 • Onbeperkt thee en koffie.
 • Beddengoed.
 • Handdoekenset.
 • Gebruik van één dames- en één herenfiets
 • Nagesprek aan het eind van de retraite;
 • Nazorg, na vier weken volgt een gesprek van 60 minuten via videobellen.

De meerdaagse privé retraites zijn op maat. Heb je een andere voorkeur over het aantal dagen, de  inhoud of indeling van het programma? Neem vrijblijvend contact met ons op. 

Voorbeeld van een driedaagse privé retraite bewustwording:

Dag 1

Tussen 10 en 11:00 uur

Inchecken en kennismakingsgesprek.

12:00 uur

Eigen tijd voor een wandeling, rust of een maaltijd.

14:00 uur 

Psychosociale hypnotherapie of Systemisch werk

Eigen tijd voor een wandeling, rust of een maaltijd.

20:00 uur 

Ontspanningssessie

Dag 2

08:30 uur

Ontspanningssessie

09:45 uur

Eigen tijd voor een wandeling, rust of een maaltijd.

14:00 uur

Psychosociale hypnotherapie of Systemisch werk

Eigen tijd voor een wandeling, rust of een maaltijd.

Dag 3

08:30 uur

Ontspanningssessie

09:45 uur

Eigen tijd voor een wandeling, rust of een maaltijd.

14:00 uur  

Psychosociale hypnotherapie of Systemisch werk

Eigen tijd voor een wandeling, rust of een maaltijd.

* Het programma qua het aantal dagen, de inhoud of indeling aanpassen is mogelijk. Vraag  vrijblijvend naar de mogelijkheden.

* Bij een langer verblijf dan 3 dagen, wordt dag 2 herhaald.

* Psychosociale hypnotherapie wordt door een aantal zorgverzekeraars vergoed wanneer je aanvullend verzekerd bent.

Tarieven per persoon voor privé retraite bewustwording
 3 dagen4 dagen5 dagen6 dagen7 dagen
1 persoon€ 1.220€ 1.685€ 2.150€ 2.615 € 3.080
2 personen€ 1.050€  1.430€  1.815€  2.195€ 2.580
3 personen€   910€  1.240€  1.570€  1.895€ 2.225
4 personen€   795€  1.085€  1.370€  1.655   € 1.940

De retraites zijn exclusief ontbijt, lunch en diner. Er is een goed uitgeruste keuken aanwezig om je maaltijden te bereiden. Supermarkten zijn op 1,5 km afstand en er zijn diverse restaurantjes in de buurt mocht je een break van de stilte willen. Een een (h)eerlijk ontbijt, lunch of diner is apart bij te boeken.