Meditatie

Meditatie

Meditatie wordt veelal gebruikt om de geest tot rust te brengen. Ook wordt het ingezet voor zelfonderzoek, het verkennen van je innerlijke wereld. Het is een doeltreffende methode om verandering in gang te zetten.

Zo is onder andere gebleken dat de gebieden in de hersenen en waarmee men de aandacht stuurt, beter ontwikkeld zijn bij mensen die mediteren. Je kunt dit dus ‘trainen’, net zoals je een spier kunt trainen. Door meditatie breng je de activiteiten (hersengolven) van je linker- en rechterhersenhelft in balans en bevorder je de samenwerking tussen de twee hersenhelften.


Naast dat mediatie alert maakt en energie geeft, helpt het je met ontspannen en herstel van je lichaam. Dit komt doordat mediteren het parasympatisch zenuwstelsel activeert. Daarbij wijzen onderzoeken uit dat zelfvertrouwen dankzij meditatie toeneemt. En ook dat pijn vermindert, depressiviteit afneemt, geheugen en concentratie verbeteren, dat het een goede nachtrust bevordert, creativiteit stimuleert én het vertraagt het verouderingsproces.

Er zijn verschillende manieren waarop je meditatie kunt beoefenen, er is niet één juiste manier. Een privé meditatiesessie wordt deze op jouw behoeften afgestemd.

Meditatie is onder andere onderdeel van de privé retraites en losse sessies mindful yoga en mindfulness. Een losse privé sessie is te boeken voor één tot zes personen.

“Mediteren betekent niet dat je de strijd
aangaat met een probleem.
Mediteren betekent dat je het probleem observeert.”

- Thich Nhat Hanh -