Psychosociale hypnotherapie

Psychosociale hypnotherapie.
Wat, wanneer en voor wie?

Tijdens psychosociale hypnotherapie ga je in een diepe ontspanning waardoor je gedachten meer naar de achtergrond gaan. Dit wordt ook wel trance genoemd. Hierdoor kom je in contact met je eigen interne hulpbronnen. Dit zijn gevoelens en kwaliteiten van jezelf die je helpen antwoorden te vinden op je vragen. Wat is voor jou belangrijk, wat maakt jou gelukkig en welke keuzes kun je daarvoor maken?

Terwijl je contact maakt met je onbewuste, blijf je je bewust van jezelf. Dit in tegenstelling tot toneelhypnose waarbij een gehypnotiseerd persoon zich niet meer bewust is van wat er gebeurt.

Gedurende psychosociale hypnotherapie blijf je bewust van jezelf en behoud je zelf de regie.

Psychosociale hypnotherapie is bij uitstek ook geschikt bij klachten en aandoeningen. Naast dat het inzichten geeft en je in contact brengt met je eigen hulpbronnen, geeft het een mogelijkheid om te leren ontspannen en pijn te reduceren. En om het zelfgenezend vermogen van je lichaam te activeren.

Wie in trance is, slaapt niet maar is minder gevoelig voor prikkels en indrukken van buitenaf. Je herkent het vast: je bent zo verdiept in een boek dat je niets meekrijgt van je omgeving. Of je legt vaak dezelfde weg af per auto, trein of fiets en merkt ineens dat je een heel stuk weg “gemist” hebt. Gedurende de psychosociale hypnotherapie wordt gebruik gemaakt van verschillende methodieken en technieken zoals ik-versterkende oefeningen, bewustzijns- en ontspanningstechnieken, regressie, werken met delen, tijdlijn, lichaamsreis en losmaakritueel.

Voor meer informatie kun je vrijblijvend contact opnemen met marlies@landgoedbergendal.com

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging  van Hypnotherapeuten klik hier voor meer informatie

Noot: Als je aanvullend verzekerd bent, worden de consulten hypnotherapie door diverse zorgverzekeraars deels vergoed. Klik hier voor meer informatie.

Bij klachten die ernstig, acuut of langdurig zijn is het altijd raadzaam om een arts of specialist te raadplegen.

Losse sessies of meerdaagse privéretraite

Je bent welkom voor losse sessies psychosociale hypnotherapie of tijdens een meerdaagse privé retraite.

Stap uit de drukte van je leven en omring je een paar dagen met natuur en rust. Tijdens de retraite Bewustwording bieden wij jou balans tussen inspanning en ontspanning. Hierbij maken we gebruik van psychosociale hypnotherapie, systemisch werk (familie-opstelling) en (wandel)coaching. En door yoga, meditatie, mindfulness, bosbaden en klanksessies toe te voegen, ontstaat nog meer verbinding tussen lichaam, geest en hart.

We kijken ernaar uit jou te begeleiden op jouw innerlijke reis.