Mindfulness

Mindfulness

Mindfulness betekent dat je bewust, met alle aandacht, bezig bent met ervaren in het actuele moment. Belangrijk hierbij is dat je ervaart met een open, milde en vriendelijke blik naar jezelf. Dus zonder te oordelen. Mindfulness helpt je om van de automatische piloot te komen. Automatische piloot betekent dat je iets automatisch doet, zonder erbij na te denken of erbij stil te staan. Een voorbeeld hiervan is dat je in je auto naar je werk rijdt en voor je er erg in hebt, ben je op de plek van bestemming gearriveerd.

Mindfulness helpt je om het gewaar te worden van je automatische piloot, van je lichamelijke sensaties en mentale toestanden. Door je aandacht te richten leer je anders om te gaan met je gedachten en emoties.

Mindfulness is onder andere onderdeel van de retraites bewustwording. Natuurlijk ben je ook welkom voor een privé sessie mindfulness op maat voor één tot acht personen.

Heb je interesse in een mindfulnesstraining? Deze bestaat uit acht bijeenkomsten van ieder 2,5 uur plus een stiltedag. Stiltedagen zijn ook bij te wonen als je geen mindfulnesstraining bij ons hebt gevolgd.

Abonneer je op onze nieuwsbrief [ link] of stuur ons een mailtje zodat wij jou op de hoogte houden over mindfulness trainingen en mindfulness stiltedagen.

“Je kunt de golven van de zee niet stoppen. Maar je kunt wel leren te surfen.”

- Jon Kabat-Zinn -