TIP OM BETER TE SLAPEN.

Blog geschreven door Marlies Schurink-Verdonk.

Met warm weer is slapen soms lastig. Het gebeurt veelal dat niet kunnen slapen, irritaties opwekt waardoor onrust ontstaat of toeneemt. Onrust bestaat onder andere uit gedachten en emoties die een verhoogde adrenaline geven, (spier)spanning, een toegenomen hartslag en een snellere ademhaling. Hierdoor wordt het slapen niet gemakkelijker.

Let je wel eens op je adem als het slapen moeilijker gaat?
De volgende oefening helpt je om rustig te ademen en om beter te slapen:

Nodig jezelf uit om met alle aandacht naar je lichaam te gaan. Voel maar eens of je helemaal comfortabel ligt of dat je iets zou willen veranderen.
Wanneer je het gevoel hebt dat je een ontspannen houding hebt gevonden, leg dan je handen op je buik. Ga daarna met je aandacht naar je adem en adem langzaam en rustig door. Terwijl je hiermee bezig bent wordt je hartslag trager en je spieren ontspannen zich.
Vervolgens denk je aan een kleur waar je op dat moment rustig van wordt. Telkens als je inademt denk je aan deze rustgevende kleur.
En aan welke kleur denk je als je aan onrust los wilt laten? Denk maar aan deze kleur wanneer je onrust uitademt.
Adem de kleur rust in en………..
Adem de kleur onrust uit, laat deze maar gaan………..
Je kunt rustig in blijven ademen door je neus en uit blijven ademen door je mond. Als je uitademt, stel je dan voor dat je de onrust als het ware zachtjes wegblaast. Als het beter voor je voelt om op een ‘andere’ manier in- en uit te ademen, is het belangrijk om hier gehoor aan te geven.

Slaap lekker…